Twitter dreper bloggen min

twitter-tek-livet-av-bloggen

Ja eg føler det iallefall slik med min blogg, etter at eg blei aktiv på Twitter så har behovet for å dele ting via min eigen blogg forsvunne. Twitter er ikkje for meg slik som det blir framstilt i media – som ei teneste der folk sit å delar meiningslause ting som «Tenner meg en røyk», «Spiser lunsj» osv. nei Twitter er mi største kjelde til informasjon om kva som bevegar seg på nettet.  Før eg byrja med Twitter besøkte bloggar og diskusjonsforum for å få med meg den siste informasjonen om webdesign og internettmarkedsføring, men no er det slutt på den daglege bloggrutinen min. Informasjonen kjem først på Twitter alikevel. Men tanken slår meg, er det nok å berre følge med på Twitter og stole på at dei eg følg der kjem til å kvitre om det som er verdt å kike på? Eller snevrar Twitter inn mangfoldet?

Når det gjeld min eigen blogg så brukte eg den til å dele ting eg fann på nettet og mine eigne synspunkt på webdesign, men dette gjer eg no på Twitter og det dekkar behovet mitt for «offentleg» ytring. Eg satt gjerne 2 timar og finpussa på kvar artikkel før eg publiserar den på bloggen, og i Twitter-tid er jo 2 timar nok til at artikkelen din er gamalt nytt. Så eg har ikkje sett vitsen i å lage artiklar på ting eg har kome over dei siste månadane, men følg med på Twitter der har eg stadig nokre tips om webdesign og liknande..

Fleire som opplever nedgang i bloggaktivitet etter Twitter?

5 comments

 1. Jeg er ikke helt enig. Twitter blir for min del et supplement til blogger som jeg besøker jevnlig. Jeg vet at jeg vil finne inspirerende og interessante artikler på blogger som nettuts og smashingmagazine, mens jeg har tweetdeck kjørende i bakgrunnen i tilfelle det skulle dukke opp noe som er verdt og få med seg.

  Hvilken informasjon JEG får ut av twitter, er naturligvis en annen enn den du får, da vi følger ulike mennesker med ulike delingsbehov. Men for min del er nok oppdateringene jeg abonnerer på fordelt 30-70% med hovedvekt på intetsigende og meningsløse tweets a’la «Tenner meg en røyk».

  Jeg har selv begravd min gamle blogg, ikke pga Twitter, men fordi den manglet et konsept og trengte en overhaling på designet. Ny blogg kommer opp til høsten, og jeg gleder meg til å kunne skrive i et større format enn 140 tegn igjen 🙂

 2. Tvert imot! Twitter er en eneste stor markedsføringskanal til bloggen min.

  Jeg får masse trafikk inn fra Twitter og syns den funker som et godt verktøy når jeg lurer på noe…

  Ikke slutt å blogg! Det finnes ikke en bedre webdesignblogg i Norge enn din! 😀

 3. Ole Fredrik: Synd å høyre om dei «tomme» twitter-vennene dine 😉 Hyggeleg å høyre at du skal byrje å blogge!

  Mia: Ja, det skal jo være det – markedsføring for bloggar. Og det var jo i utgangspunktet for kvifor eg byrja med Twitter. Så det er litt trist at det faktisk har slått heilt feil ut.

  Eg skal _ikkje_ slutte å blogge – eg lovar 🙂 Skal faktisk snart starte ein ny blogg, kjem meir info om dette seinare. Målsetningen min med denne bloggposten er vel meir å oppgi status for bloggen her og no – og er ikkje meint som ein spiker i kista.

  For å ta «kontroll» på bloggosfæren i gjen har eg i dag besøkt min faste «bloggrull», og til min «forskrekkelse» så var det mykje bra innhald eg ikkje hadde fått med meg.

  Det er bakdelen med Twitter – «den lever i nuet». Om ein ikkje er logga på og følg med ila den timen kor det skjer noko spanande som blir delt på Twitter, så får ein det rett og slett ikkje med deg.

 4. Hehe, veldig godt poeng… Jeg har også nærmest gitt opp bloggen min til fordel for korte meldinger på twitter som like så gjerne kunne vært en rekke bra blogginnlegg.

  Det man må tenke på er jo at det bare er kanskje 200-400 folk som følger en på Twitter (og evt. noen hundre til som leser via web), mens på bloggen/webben din er det nok betraktelig flere som enten leser eller kan lese den senere. Flickr og Twitter og alle disse sosiale mediakanalene er flotte supplementer til hjemmesider og blogger, men de gjør også at man fort glemmer å oppdatere disse to 😉

Comments are closed.