Norske forum for webdesignere om webdesign

Me hugsar vel alle Det Store Dyret? Det forsvann jo plutseleg grunna driftsproblemer og er no forvandla til ein liten og sporadisk blogg om ledige stillingar og events. Dette forumet var jo fantastisk bra med mange flinke folk, flotte arbeider og gode diskusjonar.

Eg har den siste tida leita etter ein erstattar, for no har eg/me venta lenge nok på at Det Store Dyret skal reise seg frå aska. Men det er ikkje lett å finne eit forum som har denne unike kombinasjonen. Dei foruma eg har kome over føles litt som forum som alltid har vore der, men som hadde ei mindre profesjonell målgruppe enn Det Store Dyret.

Her følgjer mine «funn»:

forum_kreativ1.jpg

Kreativ1 – i1 nettverkets portal for kreative

Dette virkar som det mest lovande forumet, det er nystarta og har alt ein del talent som brukarar. Samt at det skal inngå i ei portalløysing med artiklar og nyheter for kreative sjeler. Men det kan virke som om det har ei lita overvekt på Video og Foto så langt. Dette kjem eg iallefall til å følgje med på.

Antall medlemmar: ikkje oppført, men forumet inngår i heile i1 nettverkets forum så det er nok eindel
Besøk Kreativ1 forum

forum_norskwebforum.jpg

Norsk Webforum

Nest beste? Tja, det er iallefall mange medlemmar her. Men det er litt langt mellom kvaliteten i arbeida. Men folk er veldig aktive, enkelte kan virke for aktive og manglar nok litt substans i svara. Vil følgje med på dette også.

Antall medlemmar: 4609
Besøk Norsk Webforum

forum_webforumet.jpg

Webforumet

Hmm, trur dette henvendar seg meir mot webmaster sjeler enn dei som er opptekne av estetiske websider. Mykje diskusjon rundt markedsføring og pengar. Ikkje så mykje bra her, men har nokre interresante diskusjonar omkring markedsføring på internett.

Antall medlemmar: 251 – men dei er svært aktive!
Besøk Webforumet

forum_diskusjon.jpg

Diskusjon.no – > Forum > Programmering > Web-design, HTML og CSS

MYKJE REKLAME rundt forumet, vanskeleg å halde fokus på diskusjonane med så mykje støy rundt. Virkar ikkje særleg lovande.

Antall medlemmar: 136265 – MEN ser ut som om toppen 300 av dei er aktive i denne delen av forumet.
Besøk diskusjon.no

forum_designsiden.jpg

Designsiden.com

Er integrert i ITpro nettverket, men virkar litt tynt med kvaliteten. Det som var mest «hot» blandt medlemma var kven som hadde den «hoteste» *sig’en (* ein grafisk signatur)

Antall medlemmar: usikkert, 1500 – 2000?
Besøk Designsiden

Tips meg gjerne om andre forum om det er nokre!

12 comments

 1. Ja, den virka lovande. Men har vel vore i Alpha modus i 6 månader no.

  Fann forresten info om webkafeen på eit bra engelskspråkeleg forum som kan anbefalast: http://www.mintpages.net

 2. Nå skal det nevnes at Webforumet.no er et markedsføringsforum, så kanskje ikke så rart man ikke finner så mye bra innhold om webdesign 🙂

 3. Det står ingen plassar at det er eit markedsføringsforum, men det er nevnt ord som webmaster og webentrepenører. Og det er nok heilt klart meir eit markedsføringsforum enn eit webdesign forum.

  Men det er nokre kategoriar i forumet som er innom webdesign 🙂

  Er det du som står bak forumet Kenneth?

 4. Takk for lenken til Kreativ1(forumet) 😉 Som du selv har forstått, har fokusen i artiklene hovedsakelig vært rettet mot videorelatert stoff. Dette skyldes at siden tok over for Video1, der navnet forklarer seg selv 😉

  Nå er det sånn at alle registrerte brukere kan bidra med artikler, så vi håper selvfølgelig å få en større bredde på artikkelinnholdet vårt etterhvert som tiden går. Vi er helt avhengige av ildsjeler som har tid og lyst til å bidra, og så langt har det resultert i mest videoinnhold.

  Webrelatert stoff kommer, det kan jeg love 🙂

 5. Hei Bjørn, ja det gjer det:
  – Du kan jo prøve med notisblokk. Dette medfører handkoding av HTML så eg foreslår at du også googler «Lær deg HTML»

  – Eller så har vel word mulighet for å lagre for web, dette generer en webside. Her trenger du ikkje lære deg HTML.

  Det finnes sikkert andre program også, men dei kjenner eg i så fall ikkje til. Personleg anbefaler eg deg å lære HTML-koding dersom du vil lage egne websider.

 6. Kom over bloggen (igjen) pga en av de nyere innleggene dine og synes den virket bra, så bladde meg litt bakover – og fant dette innlegget. Skulle til å svare, men så merket jeg at jeg allerede har vært her.

  Ja, det er jeg som eier Webforumet. Når jeg startet det var målet å legge fokus på både drift av nettsider, utvikling og design – men siden norskwebforum er ledende på utvikling kuttet jeg ut det. Etter 1 år i drift var det fortsatt mangel på designere med ordentlig kompetanse på forumet, så da kuttet jeg ut det området også. Nå går det mest i drift av nettsider (programvare, markedsføring, brukervennlighet og konvertering).

  Selv om jeg da ikke driver med design selv er jeg over gjennomsnittet interessert i det. Elsker å se designere utvikle seg. Hvorfor starter du ikke bare et eget samfunn? Det må en lederperson innen bransjen til for å klare å dra det igang.

 7. Hei!

  Jeg har et lite problem med kreativ1. Jeg skjønner ikke hvordan man registrerer seg. Jeg klarer ikke den captca’en. Håper du kan si hvordan man gjør det =D

 8. Hej
  Jag ar en svensk kille som soker efter en norsk webdesigner som ocksa ar intresserad av att samarbeta med mitt foretag under langre tid

  Kontakta mig via travel.robin@hot

  Robin

 9. Hello guys!

  You have a very interesting forum.

  So i’d like to ask you if someone of you or your frineds was fired because of a financial crisis?

Comments are closed.