HTML spesialtegn og symboler

Når ein skal skrive HTML-kode så er det ikkje alle tegn som er tillete og skrive rett fram i koden som td. Æ, Ø, Å, &, ©, ™ også vidare.. Disse må ein skrive som &Aelig;, Å, &, ©, ™. Dette er dei spesialtegna(special entities) som eg brukar dagleg. Og det finnes mange fleire, eg har sett nokre samlingar med 252 spesialtegn og symboler forklart men ingen av dei har vore fine nok til at eg orkar å henge dei på veggen.

Så eg gjorde noko med det! Eg har no samla disse 252 og omstrukturert tabellen litt, samt å presentera dei på ein oversikteleg og estetisk «plansje». Denne henge på veggen min, kanskje den er fin nok til å henge på din?

For sikkerhetsskuld har eg laga den i HTML og PDF:

Sjå HTML spesialtegn og symboler her (permanent lenke)
Last ned HTML spesialtegn og symboler som PDF her

Originalkilda er henta frå Moon aka Sun

6 comments

 1. Wow, den var fin den! (Kommer HTML versjonen til å bli liggende ute en stund? Kjekt å lenke den opp en plass og lese den på en gråværsdag med litt kakao 🙂

  Vil absolutt bruke den, flott arbeid!

 2. Og kan jeg spør hvordan du fikk de fine firkanta annonsene? De skulle vært fine å ha på min blogg også…

 3. Tusen, tusen, tusen TAKK!!! Jeg har faktisk letet litt etter en slik liste. Man kan jo de mest vanlige utenat, men resten av tegnene har man jo ikke i hodet. Så dette var bare knall bra!

 4. Mia:
  HTML versjonen kjem til å bli liggande ei god stund. Flott at du tykkjer om den 🙂

  Firkanta annonser: det er blitt eit nokså standard format for blogg-annonser. (Men dei er ikkje spesielt innbringande etter min erfaring, men det blir no litt liv borti der 😉 hehe)

  Peter andre jensen:
  Ja det er mange tegn her eg ikkje kom på – det er mange tegn her som eg faktisk ikkje visste om før!

  Kristoffer:
  Eit intelligent spørsmål, om dog litt retorisk? 😉

Comments are closed.