Nye VG.no blir 1200px

 

VG Nett informerar i disse dagar annonsørane sine om den nye forsida til vg.no som får nytt design tirsdag den 24. november. Dei opplysar også at artikkelsidene vil inntil vidare være de samme. Du kan få ei forsmak på nye vg.no i ein presentasjon dei publiserte på VG Annonseinfo under overskrifta: «Velkommen til et bredere VG Nett!» Her følgjer nokre utdrag frå presentasjonen og mine tankar kring nye vg.no:

 

Bredda vert no endra frå 800px(sjå under) til 1200px(sjå over)

 

Dei tek vekk sidestolpen til venstre, og fordelt tema navigeringa til toppen og ein breiare sidestolpe til høgre:

 

Dei endrar også på mange av annonseformata sine, Netboard får ny størrelse 580*500. Og dei tilbyr «Sticky»-annonser

 

Sjå meir om nye VG-Nett på VG Annonseinfo. Denne informasjonen er no fjerna frå VG Annonseinfo.

For meg framstår framleis VG som ei uoversikteleg og rotete nettavis. Ein skulle nesten tru det var kvadratmeter-pris på nettsida. Men sakene har fått litt betre plass, ved at venstre sidestolpe er fjerna. Men ved å bruka meir luft i designet ville det heile sitt meir oversikteleg ut. Det er kanskje oppskrifta for å få nøgde annonsørar – å lage alt like støyande, slik at det er vanskeleg for brukarane å skille mellom redaksjonelt innhald og annonser.

Edit: No er den nye fronten til VG Nett på plass, les meir om den hos VG.no

16 comments

 1. Ser ut som den er blitt bredere bare for å få plass til mer reklame på min skjerm. Nå misliker jeg virkelig VG!

 2. Ser nesten ut til at de har stilt opp bredden for å få plass til mer reklame. VG er og forblir en rotete nettavis om de ikke får inn mer luft og definerte linjer i artikkelutlistingen sin.

 3. Helt enig i at det er for mye støy på VG-nett. Portaler som klikk.no fremstår i mine øyne som langt mer lesbare på grunn av rausere bruk av luft mellom linjene. Men nå er det vel kanskje litt av idéen bak en så tabloid avis som VG at nettsidene skal være travle og kaotiske.

 4. 1200px bred? Jaja, da skjuler jo reklamen seg selv på netbook’en min.

  Men helt seriøst – en avis burde vel være lesbar på 1024 uten å måtte scrolle.

  Forøvrig er jeg enig med resten. VG Nett er en tragedie.

 5. Då eg såg at VG skulle redesigne, tenkte eg «jammen meg på tide!»… Trist lesning at dei justerar nettsida for å få plass til meir annonser og ikkje auke lesbarheita. Men det er jo VG…

  Gøy å sjå nye innlegg her, Anders!

 6. Skal de «sticky» annonsene være av den typen som ligger fast på skjermen – dvs at den følger med nedover når jeg scroller?

  For det er jo i så tilfelle dritirriterende.

 7. @audun
  Jeg er ikke enig i at alt burde være lesbart på 1024px.
  Den oppløsningen er urgammel, og over 70% av befolkningen har noe større. Det man dog burde tenke på, er å holde den viktigste informasjonen mot venstre.

  Akkurat her, dersom det stemmer at VG i hovedsak justerer for å få plass til mer annonser, så er det jo trist, men større oppløsning åpner for nye muligheter både mtp. video og grafikk.

 8. @Peter Haza

  1024 er langt ifra noen gammel oppløsning – antall brukere har vel gått opp siden inntoget av netbooks.

  «Alt» trenger ikke være tilpasset 1024, men er ikke aviser litt sånn «på-farten»-stoff? Slik som man setter seg ned og leser papiravisen på toget, vil man kanskje lese nettutgaven på netbooken. Slik tenker ihvertfall jeg.

  Men som sagt, det er jo mulig at jeg kun slipper å se reklamen hvis de holder den på høyresiden 🙂

  (Likevel syns jeg netbooks åpner for diskusjon rundt dette med optimal oppløsning…)

 9. Når VG skulle redesigne sidene var jeg overbevist om at de kom til å ligne Dagbladet.no sine sider mer.

  Dagbladet har virkelig god nettavisdesign.

  De skjermbildene du viser her tyder bare på at VG blir enda mer rotete, uoversiktlig og enda lenger unna Dagbladet.no.

  Ikke bra for VG.

 10. Det er interessant å lese tilbakemeldingene deres, spesielt fordi disse kommer flere dager før vi har lansert den nye forsiden.

  Jeg kan med en gang si at redesignet *ikke* er gjort for å få plass til flere annonser. Jeg er forundret over at dere kan konkludere med det ut fra å ha sett dette. Det er verken mer eller mindre i det nye designet enn i det gamle. Derimot har vi gjort dette for å få mer plass til redaksjonelt innhold og gi frontredigererne flere muligheter og større plass å boltre seg på. Forhåpentligvis vil det også bli enklere for dere som leser oss å finne fram også.

  Uansett: Velkommen til VG Nett på tirsdag ettermiddag. Det vil bli rikelig anledning til å ventilere da, både med positivt og negativt, direkte med både meg og andre.

  Med vennlig hilsen
  Jo Christian Oterhals
  Administrerende direktør
  VG Multimedia AS

 11. Audun Sæther: VG Nett er ingen tragedie, det er Norges mest leste nettavis, Norges mest leste nettside. Innholdet er en tragedie for noen, dette er ikke nyheter slik de en gang var – men det er ikke en del av debatten for redesignet.

  Herlig med 1200px for Norges mest besøkte nettside, samme hva de bruker plassen til – de kan godt putte opp en 1200px bred flash-annonse som dekker hele siden for min del, så lenge vi kan bevege oss utover 980px i bredden.

 12. VG Nett har alltid været uoversiktlig og rotete, men forsiden har jo vært den beste siden av de alle…så derfor forandrer de den ene siden som funker og lar resten være??? Lurt. Har alltid irritert meg over at de har en kolonne med meny til venstre og så en kolonne med reklame før det faktiske innholdet på sidne kommer.

  VG Nett har alltid vært dårlig, kommer tydligvis til å fortsette med det. Men hva kan man forvente, papir avisen har jo også alltid slitt med dårlig layout…det er bare sånn VG er…

 13. @Tor Løvskogen Bollingmo

  Jeg er faktisk uenig. VG Nett er en tragedie rent designmessig og typografisk – uoversiktelig og rotete. Innholdet er, som du skrev, ikke en del av debatten for redesignet.

  Det faktum at VG er norges «mest ledende nettside» betyr ikke automatisk at de har gjort en god jobb på alle felt.

  Jeg er forøvrig ikke alene om å mene dette, som man ser på kommentarfeltet her – og kommentarfeltet hos meg på en sak jeg skrev om VG i fjor: http://www.auduns.no/blogg/2008-05-08/vg_nett_aarets_nettsted

  Jeg håper at VG tar en titt på andre nettaviser og virkelig moderniserer nettsidene – jeg er overbevist om at de kan hvis de vil 🙂

 14. Audun, jeg trodde du påpekte at VG var en tragedie pga. alle søppelnyhetene på siden. Designet har jeg ikke nevnt, og har heller ikke ment å nevne som en suksess, vi vet alle hvor dårlig «Times New Roman med luft nok for en liten spurv»-designet er.

  Poenget mitt var bare at dette øker bredden vi kan ta i bruk, siden vi kan peke til Norges største og mest besøkte side og si at «Hei, disse bruker 1200 – ikke klag på PSD-en min!».

 15. Som sjefsredaktøren sjølv seier: «VG Nett skal ikke være pent og behaglig.» http://bit.ly/6f2kac

  Forsida er voreten betre i toppen ved menyen, resten er det samme kaoset som før. Eg meiner fortsatt at dei legg seg godt til rette attmed sida eg liker å samanlikne (utseendemessig) dei med: http://www.arngren.net

 16. Ble oppriktig sjokkert da jeg så det nye board-formatet, redesignet virker bare som et midlertidig fiks, har de samme seo+navigasjons-problemene som forrige. Uansett: forandring fryder, ihvertfall litt…

Comments are closed.