PHP knuser andre programmeringspråk

Folka bak SXSW konferansen har avhelde ei spørjeundersøking i web-bransjen, undersøkinga var open i 3 veker, og over 1200 deltok. No er resultata lagt ut på nettet, les nokre utdrag og dei komplette resultata her.

Det er mykje spanande lesing i resultata av undersøkinga. For eksempel 1.22% av alle som jobber i industrien, bruker IE6 som hovudnettlesar! Gamle «gode» HTML har fortsatt ca 20% som heller brukar det i staden for XHTML. Positivt at antallet på personar som validerar sidene sine er oppe på 36%. Og jQuery ser ut til å bli industristandard for Javascript på nettet. Og eit slag i trynet for alle som meinar at PHP er på veg ut, 63% brukar PHP som utviklingsspråk for systemtuvikling for nettet (webutvikling?).

Det er sjølvsagt berre eit lite utdrag av bransjen, men eg kjenner meg iallefall igjen i mange av resultata her.

Les alle resultata her

8 comments

 1. PHP er mye brukt, men et elendig programmeringsspråk. Like modent som ASP.

  Jeg også bruker PHP i noen løsninger, men da er det fordi løsningen i bunnen er basert på PHP. Tvang, egentlig.

  Jeg har aldri møtt en seniorutvikler eller arkitekt som foretrekker PHP.

 2. Vi hørte jo veldig mye om Ruby i fjor, men jeg vet ikke om det fortsatt er på vei opp i popularitet?

 3. Sjå no på kva bransjar som var med der..

  PHP er sikkert eit greit leketøy..

 4. Jeg tror grunnen til at PHP har gjort det så bra, er at det er svært enkelt å lære seg, og det likner på andre scriptspråk som JavaScript og ActionScript.

  Selv lærte jeg det i løpet av en to uker lang sommerferie i Danmark da jeg var 14.

  Og som Mia sier, Ruby (On Rails btw) har vist seg å bli populært ganske fort, og det vil jeg også tro er på grunn av hvor enkelt det er å ta i bruk programmeringsspråket.

  Mange som har tatt seg i bruk av PHP på grunn av prisen. En PHP-utvikler er mye billigere enn eksempelvis .NET. Jeg tror Dagbladet bruker PHP, i tillegg gjør ITavisen og Digi det samme.

  PHP har vært det første programmeringsspråket som har tatt kort tid å lære seg, men som har vært svært kraftig i forhold til lærekurven.

 5. Vel nå er ikke PHP noe programmeringsspråk da – men et scriptspråk. En stor forskjell på det.

 6. PHP har nok mye større spennvidde enn folk tror. Har brukt det både småting og til større enterprise-prosjekter, og stabiliteten er fantastisk i forhold til en del java-servere som må restartes i hytt og pine. .net gir deg mye gratis, men sannelig blir du pent buret inne i enkelte tilfelder også. Skjønner ikke helt hvorfor Microsoft absolutt skulle gå i samme fellen som Sun og overdesigne like mye.

 7. Nei og nei, her var det mange påstandar gitt.
  «PHP er eit leiketøy», «ingen seniorutviklarar foretrekker php», «php ikke et programmeringsspråk».

  Vel, for det første, PHP5 har støtte for objekt-orientert programmering. Dvs at vi kan lage en fin MVC modell med objekter, om dette er «script» i bakgrunnen, og at det kankje egentlig ikkje er et «ekte» språk er ganske likegyldig, då det visar seg at det har bra performance for dei som kan det. I min egen jobb foretrekker dei fleste seniorutviklarane PHP med ein MVC-modell (model view controller).

  Men når alt kjem til alt, så er jo php kun eit leiketøy for useriøse tulleportalar slik som facebook.com, wordpress, wikipedia, digg, yahoo og anna fjas.

Comments are closed.