Skal Dagbladet bytte farge til blått?

Plutseleg såg eg det, eg anar ikkje kor lenge det har vore slik men eg trur ikkje det er så lenge. Dagbladet.no har redesigna webdesignet på nettavisa si. Det er noko blått øverst på nettsida, og nokre nye knappar ein kan skifte bakgrunnsfarge med. Rimeleg unyttig tykkjer eg akkurat disse knappane, eg ville heller hatt knappar for å gjere bredden større eller fjerne annonser, litt vel håpefull den siste der.

Men dei let deg altså berre endre bakgrunnen til høgre, lyse grå, grå, gråare – BLÅ! Eg velgjer å tru at dei planlegg å bli ei «blå» avis og tek det forsiktig, med å antyde den nye kursen på menyar og kanskje tom. sjekke kor mange som vil ha blå bakgrunn. Enden på visa blir nok et blått Dagbladet. 

Eller er dette berre for å gi oss eit frampeik på ei nettavis som let brukarane tilpassa korleis dei skal bruke ho?

2 comments

  1. Jeg håper ikke det er ment for å posisjonere seg i forhold til VG? For det handler overhodet ikke om design for å skille seg fra feks Vg og Dagbladet. Det er nok heller agenda og journalister. Begge to lider av journalister som verken kan skrive eller se hvilken maktmisbrukt de misbruker. Og det verste er at de kopierer hverandres saker. Synes Dagbladet kunne lagt mer vekt på innhold enn design. Men jeg synes ikke blåfargen gjorde siden dårligere, kanskje litt bedre for øynene med en mørkere bakgrunn.

Comments are closed.